Day & Night

1 spelers 2+ 5-10 minuten

 

Uitgever : Smart games

 

Day and Night is een stevig houten spel voor peuters en kleuters waarmee het logisch denken gestimuleerd wordt. Het kind ziet een afbeelding en probeert deze exact te kopiëren door de blokken op de juiste manier over de drie houten staven te schuiven. Om dit goed te kunnen doen moet er gekeken worden naar de vorm en/of kleur, en de plaats en volgorde van elk speelstuk. Sommige vormen passen in elkaar, ander moet je weer net bovenop elkaar plaatsen.

 

Om te beginnen kan het kind oefenen met 24 opdrachten waarbij de kleur van de blokken nog te zien is. Dit zijn de zogenaamde "dag"opdrachten. Wanneer het kind deze opdrachten tot een succesvol einde heeft gebracht, kunnen de opdrachten gemaakt worden waarbij je enkel de contouren ziet. Dit zijn de "nacht"opdrachten.

 

Day en Night is een zeer leuk educatief spel waarbij het ruimtelijk inzicht, de kennis van kleuren en logisch denken gestimuleerd wordt. De richtleeftijd die op de doos staat aangegeven is 2 jaar. De ervaring leert me echter dat het eerder een denkspel voor in de kleuterklas is. Een tweejarige zal plezier beleven aan het schuiven van de blokken over de houten staven, maar kan nog niet voldoende verbanden leggen om de opdrachten tot een goed einde te brengen.

 


 

Day and Night kopen bij Spelmagazijn