Knappe Koppen

  2-4 spelers 2+ 20 minuten

 

Uitgever : University Games

Knappe Koppen is een grappig en educatief gezelschapsspel voor kinderen vanaf 2 jaar. Je gooit met de dobbelsteen de kleur rood, geel of blauw. Dan mag je jouw blokje verderzetten op het spelbord naar het eerstvolgende vakje in die kleur en wordt er ook een kaartje voorgelezen van die kleur. Op de kaartjes staan vragen en opdrachten in drie verschillende soorten categorieën.

De rode zijn korte doe-opdrachtjes om evenwicht en motoriek te verbeteren. Voor een tweejarige is dit bijvoorbeeld: "Probeer met je tong het puntje van je neus te raken". Voor een ouder kind kan dit zijn: "Klap achter je rug in je handen" of "Ga op 1 been staan en tel tot 5".

Bij de gele kaarten krijg je raadsels of opdrachten om het logisch denken te stimuleren en om ruimtelijk inzicht te verbeteren. Voor de kleintjes bijvoorbeeld: "Bouw met deze drie blokken de toren op de afbeelding na". Voor de grootsten: "Ik heb drie appels, maar ik eet er eentje op. Hoeveel appels heb ik nog" (kan je voordoen op je vingers om te helpen).

Op de blauwe kaarten vindt je vragen om de algemene kennis van de kinderen mee te vergroten. Bijvoorbeeld: "Wie zegt er kuukelukuu op de boerderij?" of "Wat betekent de kleur rood op een verkeerslicht".

Er zitten 150 verschillende opdrachtkaarten in het spel, een dertigtal zijn al geschikt voor de allerkleinsten (deze zijn gemarkeerd met een 2 onderaan).

Knappe Koppen is echt een heel leuk gezelschapsspel! Mijn dochter lacht al spontaan wanneer ik de doos te voorschijn haal. Vooral die gekke opdrachten vindt ze geweldig om te doen.

 

 Knappe Koppen kopen bij Spelmagazijn