Nijntje verstoppertje spelen

2-4 spelers 1+ 10 minuten

 

Uitgever : Identity Games

 

Het spel Nijntje verstoppertje spelen bestaat uit een plastieken Nijntje van ca. 15 cm en een stapeltje kaarten met voor kinderen herkenbare voorwerpen op. Er zijn verschillende manieren om dit spel te spelen, waardoor het geschikt is voor kinderen van 1 tot 4 jaar.

Voor de kleinsten is het gewoon Nijntje aanzetten en gaan verstoppen. Na 10 seconden roept het popje: "Ik ben verstopt." Nog eens 10 seconden later zegt het: "Hier ben ik." Dan: "Kan je me vinden?" Daarna: "Joehoe!". En als laatste, voordat het opnieuw begint, roept Nijntje: "Ik ben hie-ier." Je kan de rollen natuurlijk ook eens omdraaien zodat het kind Nijntje gaat verstoppen. Ook dit vinden kinderen absoluut geweldig om te doen!

Met wat oudere kleuters kan je Nijntje verstoppertje spelen door de kaarten met voorwerpen te gebruiken. Met behulp van de kaarten geef je de kleuter hints waar Nijntje te vinden is. Je kan bijvoorbeeld ook met de kaarten een parcours afleggen dat de kinderen moeten volgen voor ze bij Nijntje komen.

Nijntje verstoppertje spelen is een erg leuk en grappig spelletje voor peuters én kleuters. In 2012 won het spel de prijs van het Speelgoed van het jaar.

 


Het spel Nijntje verstoppertje spelen kopen bij Spelmagazijn.