Trucky 3

1 spelers 3+ 5-10 minuten

 

Uitgever : Smart Games

 

Trucky 3 is een logisch denkspel van het merk Smart games. Het spel bestaat uit autootjes met een laadbak, blokken en een opdrachtenboekje. Het opdrachtenboekje bevat 48 verschillende uitdagingen. Een opdracht bestaat uit een afbeelding van het materiaal waar mee gewerkt moet worden. Op deze manier hoeven kunnen kleuters (die nog niet kunnen lezen) het spelmateriaal zelfstandig gebruiken. Je ziet bijvoorbeeld twee auto's en zes blokken staan. Als je die blokken in de opgegeven auto's weet te passen zonder dat er blokken uit de laadbak steken, dan heb je de opdracht goed gemaakt. Om de oplossingen van het spel Trucky 3 te vinden zal je moeten passen en proberen, maar vooral logisch moeten nadenken.

Trucky 3 is een educatief spel waarmee kinderen spelenderwijs het logisch denken en het plan lezen oefenen. Door het spel veel te spelen, vergroten ze eveneens hun ruimtelijk inzicht. Hierdoor past het spel Trucky 3 ook perfect in de klas!

Als richtleeftijd wordt 3 jaar aangegeven op de doos van het spel Trucky 3. Dit is een beetje te vroeg om het spelmateriaal al goed te gebruiken. Een driejarige zal eerder geneigd zijn om met de autootjes te beginnen spelen dan de opdrachtjes op te lossen. Een betere leeftijdsaanbeveling om met Trucky 3 te starten is 4 à 5 jaar.

 


Het spel Trucky 3 van Smart games kopen.