Max de Kat

Spel Max de Kat (Sunny Games)

1-8 spelers 4+ 10 minuten

 

Uitgever : Zonnespel

Dit spel is echt een aanrader voor jonge kinderen! De spelers moeten de vogel, de muis en de eekhoorn veilig terug thuis brengen. En dat terwijl er een hongerige kat achter de diertjes aan holt.

De spelers mogen om de beurt met de twee dobbelstenen gooien. Ofwel gooien ze groen, ofwel zwart. Groen betekent dat ze een dier naar keuze (vogel, muis of eekhoorn) mogen verder laten stappen op de weg naar zijn holletje. Bij zwart wordt Max de kat een vakje vooruit geplaatst. Op het moment dat Max de kat één of meerdere dieren inhaalt, eet ze de dieren op en is het spel gedaan.

Wanneer dit dreigt te gebeuren, kunnen de spelers samen beslissen om het poesje terug naar zijn startpositie te lokken door wat lekkers aan te bieden. Maar opgelet, er zijn maar vier van die lekkernijen, dus je wacht best lang genoeg om ze in te zetten.

Max de kat is een coöperatief gezelschapsspel waarin kinderen leren samen spelen en overleggen. Er is geen competitie tegen elkaar, in tegendeel, ze proberen samen te werken en de dieren veilig terug thuis te brengen. Max de kat is een ideaal spel als instapper om kinderen spellen te leren spelen.