Mini Loco

 

  

1 spelers 4-8 jaar 15 minuten

 

Uitgever : Thuisbasis

Mini Loco is een speelse manier om bepaalde vaardigheden in te oefenen. Het is een leersysteem waarmee kinderen tussen 4 en 8 jaar zelfstandig kunnen werken. Mini Loco bestaat uit een basisdoos met 12 blokjes en een opdrachtenboekje naar keuze. De deksel van de Mini Loco doos is transparant. De bedoeling is dat dit over de onderste bladzijde van het mini loco boekje komt te liggen. Het bovenste van het boekje bevat de opdrachten, terwijl je op het onderste stuk de antwoorden vindt. De genummerde blokjes moeten op de juiste antwoorden gelegd worden. Als het kind klaar is, kan het zichzelf controleren door de doos dicht te doen en om te draaien. De achterkant van de blokjes moet namelijk de figuur geven die in het opdrachtenboekje aangegeven wordt.

 

Er zijn verschillende Mini Loco boekjes verkrijgbaar, naar gelang de leeftijd van het kind en de vaardigheden die ingeoefend moeten worden. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor het boekje Van aantal naar getal, krijg je 12 spelletjes met telkens 12 rekenoefeningen zoals Waar is het even grote dier? of Zoek hetzelfde aantal? of Van welke dingen zijn er minder?

 

Er zijn Mini Loco boekjes op de markt met rekenspelletjes, taalspelletjes, ontwikkelingsspelletjes, tabelspelletjes, oriëntatiespelletjes,... Sommige boekjes hebben een bepaald thema, bijvoorbeeld Dora en Diego, wat ze aantrekkelijk maakt voor kinderen.


Mini Loco boekjes kopen bij Miniloco.be