Casper en de spookschool

Spel Casper en de spookschool (999 games)

2-4 spelers 5 jaar 15 minuten

 

Uitgever : 999 Games


Het spel Casper en de spookschool is een magnetisch geheugenspel van 999 Games dat erg fraai oogt. Het vriendelijke spookje spreekt tot de verbeelding van kinderen.

Het is middernacht. Casper, het vriendelijke spook, wil zoveel mogelijk van zijn vriendjes bezoeken. Met zijn sleutelbos kan hij alle deuren openen. De spelers moeten echter helpen door de juiste volgorde aan te geven. Aandachtig kijken en onthouden zijn heel belangrijke factoren voor wie het gezelschapsspel Casper en de spookschool wil winnen.

De speler die aan beurt is, draait de klok een uur verder. Er verschijnt dan een afbeelding van één van de twaalf van Casper's vriendjes. Deze figuur moet de speler dan gaan zoeken achter één van de twaalf deuren. Het leuke is dat alles met magneten werkt. Als de klok gedraaid wordt (met de bijgeleverde pen), verschijnt er willekeurig een vriendje d.w.z. dat de spelers een andere volgorde krijgen van vriendjes. Ook de deuren worden automatisch geopend. Van zodra je het spookje over één van de deuren schuift, zorgt de magneet in de sleutelbos van Casper ervoor dat de deur open gaat. Dit magnetisme geeft het spel een magische toets voor kinderen.

Iedere speler krijgt bij aanvang van het spel ook nog een vooraf afgesproken aantal kanonskogels. Per juist geopende deur tijdens zijn spelbeurt, mag de speler met een kanonskogel spelen op het spookschip. Hij mag beweegt het spookschip langzaam heen en weer en probeert zo zijn kanonskogels in één van de gaten van het schip te laten rollen. Dit moet binnen de afgesproken tijd gebeuren. De kogels die in een gat terecht komen, verdwijnen uit het spel.

Het spel eindigt wanneer een speler ofwel zes deuren na mekaar goed geopend heeft ofwel al zijn kanonskogels kwijt is. Het spel Casper en de spookschool is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, maar ook nog leuk voor kinderen in de basisschool.

 Casper en de spookschool of andere spellen van 999 games kopen