Stenen Tijdperk: Huttenbouw & Avontuur

Spel Stenen Tijdperk: Huttenbouw & Avontuur

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Aantal spelers: 2-4

Speelduur: 15-20 minuten

 

Het Stenen Tijdperk: Huttenbouw & Avontuur van 999 games is een spel met een verhaal.

Het Stenen Tijdperk, ook wel Steentijd genoemd, is de periode uit de prehistorie waarin de mensen hun werktuigen uit steen maakten en nog niet uit metaal. De kinderen van toen leefden heel anders dan de kinderen van nu. Ze hadden veel minder tijd om te spelen omdat ze de volwassenen moesten helpen bij het werk.

In het spel Het Stenen Tijdperk: Huttenbouw en Avontuur speel je dit na. De spelers lopen met hun pion door het dal om verschillende goederen te verzamelen. Ze zoeken voedsel zoals bessen en vis, maar ook harde stenen om als speerpunt te gebruiken, klei waar potten mee gemaakt worden en mammoettanden die als sierraden en muziekinstrument benut worden. Geld hadden ze nog niet, dus als ze ander voedsel of goederen nodig hebben, moeten ze ruilen. 's Avonds kunnen ze zich gaan warmen bij het kampvuur. Als ze voldoende goederen hebben, kunnen ze een hut bouwen.

 

Het doel van het spel Stenen Tijdperk: Huttenbouw & Avontuur is als eerste drie hutten te bouwen in je dorp. Het spel bevat geen dobbelsteen. Pionnen worden bewogen door fiches om te draaien die naast het spelbord liggen. Op de fiches staat een ogenworp of een plaats naar waar de spelers mogen stappen. In het begin is het wat geluk hebben, maar wie goed kan onthouden weet naarmate het spel vordert welke fiches waar te vinden zijn.

Het spelmateriaal van het gezelschapsspel Stenen Tijdperk: Huttenbouw en Avontuur is erg mooi. Het is een kleurrijk bord en het zijn houten pionnen en attributen. Dit spel vraagt al wat concentratie en is echt een aanrader voor kinderen van 5 jaar en ouder. Het is ook leuk voor ouders om mee te spelen.


 Spel Stenen Tijdperk: Huttenbouw & Avontuur kopen.