Kikker Speelt Tikkertje

Kikker speelt tikkertje

Het spel Kikkertje Speelt Tikkertje bestaat uit een plastic speelveld, vijf grote speelfiguren in kleur en een grote rode dobbelsteen van één tot zes.

Kikker, varken, eend, haas en rat (de vijf spelers) proberen om ter eerste bij de boot in het midden van het speelveld te komen. Ze verplaatsen zich het aantal stappen dat de dobbelsteen aangeeft. Komen ze op een vakje terecht waarop al een vriendje staat, dan moet het vriendje achteruit gaan. Hij gaat zo ver terug tot hij op een vak eindigt waar zijn eigen figuur op afgebeeld staat.

In het spel Kikker Speelt Tikkertje springen de figuren gedurende het hele spel over elkaar heen. Ze gaan elkaar continu inhalen en tikken. Zeker op het einde wordt het wel echt spannend, want je moet met je figuur exact op het laatste vakje terecht komen, want anders moet je weer terug.

Kikker Speelt Tikkertje is een erg leuk spel voor kinderen vanaf 3 jaar. De spelfiguren zijn heel mooi afgewerkt en spreken de kinderen erg aan (zelfs om gewoon een rollenspel mee te spelen). Alleen het speelveld valt wat tegen: het is geen echt bord, maar bedrukte plastiek. Dit laatste maakt het spel wel een pak goedkoper in aanschaf ten opzichte van andere kinderspellen.